Δελτίο Τύπου - Τριήμερο Φεστιβάλ Δημιουργίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - SchoolFest 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Γραφείο Τύπου
Τηλ.: 210-3722163-3722141

Αθήνα, 28-5-2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγο πριν τη λήξη της μαθητικής χρονιάς, ο Δήμος της Αθήνας προσφέρει τρεις ημέρες γεμάτες χαρά, παιδικά χαμόγελα, εκπαιδευτικό παιχνίδι και δια-δραστική μάθηση.

O Δήμος Αθηναίων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων της  Α ΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας  και ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός “Αθήνα 9.84”, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πάμε Αθήνα», διοργανώνουν το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «School Fest 2009», στις  2 - 3 και 4 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι μαθητές των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν συγκεντρωμένα τις δημιουργίες τους σε : Poster, εικαστικά έργα, κατασκευές, μαθητικά έντυπα και αφίσες.  

Ταυτόχρονα  θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης στο χώρο του Ζαππείου και σε περιβαλλοντικά μονοπάτια στο χώρο του Εθνικού Κήπου, ενώ  η Παιδική Βιβλιοθήκη θα είναι το σημείο καλλιτεχνικής και δημιουργικής συνάντησής τους.  

Ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται στο Ζάππειο Μέγαρο τις μαθητικές ομάδες της πόλης μας με τη συνοδεία και την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους και όλοι μαζί δημιουργούν για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την υγεία.

Η εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων στα σχολεία με την ενεργητική και βιωματική μάθηση που χρησιμοποιεί, συμβάλλει στην αλλαγή ή διαμόρφωση των στάσεων και συμπεριφορών των μαθητών/τριών, ενισχύοντας την υπευθυνότητα, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να υιοθετήσουν θετικές στάσεις και τρόπους ζωής απέναντι στο περιβάλλον, την υγεία και τον πολιτισμό.

Το Φεστιβάλ θα λειτουργεί από  09:00 – 13:00 με προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων, ενώ 13:00 – 16:00 η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.  

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Ζάππειο.

Πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ  www.schoolfest.gr