Τριήμερο Φεστιβάλ SchoolFest 2010!

Αφήνοντας για μία ακόμη φορά τις καλύτερες εντυπώσεις, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 6 Μαΐου το «SCHOOL FEST 2010», το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα πολιτιστικό τριήμερο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου της Αθήνας.

Η επιτυχία του πλέον αγαπημένου μαθητικού φεστιβάλ ήταν και φέτος μεγάλη, το ίδιο και ο ενθουσιασμός των χιλιάδων μαθητών και μαθητριών που το παρακολούθησαν. Κατά κοινή ομολογία, η δημοφιλής πλέον διοργάνωση όχι μόνο ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των διοργανωτών και των συμμετεχόντων, αλλά ήταν σε όλα τα επίπεδα αναβαθμισμένη και ανανεωμένη.

Το «SCHOOL FEST 2010» πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο -από τις 4 έως τις 6 Μαΐου- στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία, Πάμε Αθήνα!» του Δήμου Αθηναίων και της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας Δ.Ε.Π. Την οργάνωσή του είχε αναλάβει το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο εμπνευστής του φεστιβάλ κ. Χρήστος Τεντόμας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων / Εποπτεία Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας, καθώς και οι εκπρόσωποι της VIVARTIA -Μεγάλου Χορηγού του «SCHOOL FEST 2010»- κ. Χρίστος Θεοδωρόπουλος, Εμπορικός Διευθυντής Ελλάδας, κ. Δέσποινα Ευθυμίου, Marketing Manager Ελλάδος και κ. Κώστας Μπαλάφας, Senior Brand Μanager Ελλάδος.

Και πάλι -λίγες ημέρες πριν από τις μαθητικές εξετάσεις- το Ζάππειο Μέγαρο μεταμορφώθηκε σε ένα νεανικό πολυχώρο πολιτιστικής και δημιουργικής έκφρασης και πλημμύρισε με νιάτα, ενθουσιασμό, γέλια, χαρά, δράση και όμορφες εκπλήξεις.

Φιλοξένησε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των Μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αθήνας, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν συγκεντρωμένα έργα τους, όπως θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές δημιουργίες, ταινίες μικρού μήκους, χειροτεχνίες και ειδικές κατασκευές, με κεντρικούς άξονες τον πολιτισμό, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και την αγωγή υγείας.

Την παράσταση φέτος έκλεψαν οι Κουρήτες, η ελληνική ομάδα ρομποτικού ποδοσφαίρου από το Πολυτεχνείο Χανίων, αποκλειστικός αρωγός των οποίων είναι το Croissant Molto. Τα ρομπότ αρχικά έπαιξαν ποδόσφαιρο και στη συνέχεια χόρεψαν, καταφέρνοντας να ξεσηκώσουν τα παιδιά τόσο με τις αθλητικές τους επιδόσεις, όσο και με τις χορευτικές τους ικανότητες.

Μία γλυκιά νότα χάρισε στο φετινό «SCHOOL FEST 2010» η VIVARTIA, συνοδεύοντας τις καλλιτεχνικές και οικολογικές περιηγήσεις των παιδιών στο Ζάππειο με απολαυστικά κρουασάν Μolto, που προσφέρονταν σε όλους κατά την είσοδό τους στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ.

Και επειδή κάθε ξεχωριστή εμπειρία καλό είναι να τη θυμόμαστε για πάντα… στα παιδιά απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους.

Την παραγωγή του «SCHOOL FEST 2010» είχε αναλάβει και φέτος –για 2η συνεχή χρονιά- η εταιρία REASON TO (www.reason2.gr), μέλος του ομίλου εταιριών PR ACTIVITIES (www.practivities.gr).

Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευσαν για τη συμμετοχή τους, κυρίως όμως για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν και τη φετινή διοργάνωση. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Άνοιξη και δεσμευόμαστε πως το «SCHOOL FEST 2011» θα επιφυλάσσει σε όλους ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις!