Τριήμερο Φεστιβάλ SchoolFest 2009!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “SCHOOL FEST 2009”, το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα πολιτιστικό τριήμερο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου της Αθήνας.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Σχολεία, Πάμε Αθήνα!» ύστερα από πρωτοβουλία του κ. Χρήστου Τεντόμα,  Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων , εποπτεία Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνα. Οικοδεσπότης κι ένθερμος συμπαραστάτης στο πλευρό μαθητών, εκπαιδευτικών  και γονέων,  ο κ. Τεντόμας  ενθάρρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες  που κατέκλυσαν τους χώρους της Τεχνόπολις και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ, δηλώνοντας τους λόγους της πρωτότυπης αυτής πρωτοβουλίας:

«Η Αθήνα χρειάζεται το μαθητικό ενθουσιασμό , τις νεανικές φωνές και τα έργα των παιδιών μας για να αλλάξει ρυθμό. Γι’ αυτό δημιουργούμε όλοι μαζί, νέα δίκτυα επικοινωνίας, καθιερώνουμε νέους θεσμούς νεανικής καλλιτεχνικής έκφρασης», δήλωσε ο κ. Χρήστος Τεντόμας, ενώ πρόσθεσε : «Λίγες μέρες πριν από της μαθητικές εξετάσεις , αφήνουμε το άγχος και την πίεση και δημιουργούμε μια γέφυρα συμμετοχής για όλα τα σχολεία από όλες τις συνοικίες της πόλης μας, δίνοντας στα παιδιά μας τη θέση που τους ανήκει: Πρωταγωνιστές στην καρδιά της πόλης μας!».

Από τις 28 ως τις 30 Απριλίου  η Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων πλημμύρισε με νιάτα, ενθουσιασμό, ταλέντο, δημιουργικότητα, γέλιο, χαρά και δράση.
Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αθήνας παρουσίασαν τα έργα τους σε θέατρο, μουσική, εικαστικά, φωτογραφία, χειροτεχνίες και ειδικές κατασκευές, ψηφιακά μέσα, ταινίες μικρού μήκους, έρευνες κ.α

Τα έργα των μαθητών κινήθηκαν σε τρεις θεματικούς άξονες: πολιτιστικά θέματα, περιβαλλοντική εκπαίδευση και αγωγή υγείας.
Οι αίθουσες «Κωνσταντίνος Καβάφης» και «Φούρνοι» μεταμορφώθηκαν σε νεανικούς πολύ-χώρους έκφρασης και για τους μαθητές που κατέκλυσαν τους χώρους  και τις τρεις μέρες του φεστιβάλ.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος , ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης , ενώ πλήθος επισήμων και πολιτιστικών φορέων δήλωσε δυναμικά το παρόν.

Ο κ. Τεντόμας ανανέωσε τη μεγάλη αυτή πολιτιστική συνάντηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2-3-4 Ιουνίου  στο Ζάππειο όπου και θα πραγματοποιηθεί το “SCHOOL FEST”  - το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας για τους μαθητές και τις μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της Αθήνας.

Την παραγωγή του “SCHOOL FEST”  έχει αναλάβει  η εταιρία PR  ACTIVITIES.

 

>> Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αθηναίων για το School Fest '09...

>> Δείτε το Πρόγραμμα του School Fest '09... 

 
 
   
   
Γενική Γραμματεία Νέας Γενείας Αθήνα 9.84 Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αθηναίων Σχολεία! Πάμε Αθήνα!